Ouders

In groep Aap werkt één vaste leerkracht: juf Mandy. Groep 1-2 is een groep die, wat aantal betreft, gedurende het schooljaar behoorlijk groeit. Na de zomervakantie beginnen we met 29 kinderen en aan het einde van het schooljaar spelen en "werken" ongeveer 32 kleuters met elkaar in en rond ons speelwerklokaal. We hebben naast ons eigen lokaal,met digibord, gelukkig de beschikking over een riant speellokaal waar we altijd terecht kunnen voor spel- en gymlessen. Ook is er op het schoolplein voldoende ruimte voor de kinderen om naar hartenlust te spelen, fietsen, rijden en rennen! Door middel van de dagritme-kaarten kunnen de kinderen direct zien wat er die dag allemaal aan de orde komt, wat de meesten toch een goed houvast geeft.

Over het algemeen beginnen we in de kring, gaan daarna aan het "werk", wat bij ons aan de hand van het werk- en/of keuzebord gebeurt. De kleuters leren al zelf de opdrachten inplannen m.b.v. het "planbord". Dit ter voorbereiding op de volgende groepen die gebruik maken van dag - en weektaken. Vervolgens ruimen we samen op, eten en drinken in de kring en kunnen onze overtollig energie kwijt op het plein of in het speellokaal. De ochtend of middag wordt altijd rustig en gezamenlijk afgesloten in de kring.

In de groep werken we met de methodes Kleuterplein en Goed Gedaan. Door deze methodes te volgen komen alle tussen- en einddoelen voor taal, rekenen en de sociaal-emotionele ontwikkeling aan de orde in de groep.
Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work