OudersGROEP 1-2 KONIJN

In deze groep werken twee vaste leerkrachten: juf Kim Roelofs op maandag-donderdag en vrijdag. Juf Kim de Rooij is werkzaam op dinsdag en woensdag. Groep 1-2 konijn is een groep die, wat aantal betreft, gedurende het schooljaar groeit. Na de zomervakantie beginnen we met 19 kinderen en aan het einde van het schooljaar spelen en "werken" er ongeveer 30 kleuters met elkaar in en rond ons lokaal. We hebben naast ons eigen lokaal, met digibord, gelukkig de beschikking over een speellokaal waar we altijd terecht kunnen voor spel- en gymlessen. Ook is er op het schoolplein voldoende ruimte voor de kinderen om naar hartenlust te spelen, fietsen rijden en rennen! Door middel van de dagritme-kaarten kunnen de kinderen direct zien wat er die dag allemaal aan de orde komt, wat de meeste toch een goede houvast geeft.
Spelend leren staat centraal bij de groepen 1-2. We werken met thema's van 6 a 8 weken die passen bij de belevingswereld van de kinderen.
Ieder kind is uniek en ieder kind ontwikkeld zich op zijn eigen wijze en tempo. 

In de ochtend vinden de volgende activiteiten plaats: inloop, buitenspelen, spelen/werken, kring (groot of klein) en eten en drinken.
In de middag gaan we buitenspelen of gymmen in de speelzaal, in de kring (groot of klein) en spelen/werken.
De ochtend of middag wordt altijd rustig en gezamenlijk afgesloten in de kring. 

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work